Børn og zoneterapi


Zoneterapi til børn og unge kan ofte have en gavnlig effekt, og kan rette op på nogle ubalancer uden brug af medicin. Zoneterapi kan også være et godt supplement til barnets øvrige behandling.

Læs her hvordan zoneterapi kan hjælpe barnet eller den unge.

Zoneterapi til børn og unge

Kan børn få zoneterapi?

Ja.Spædbørn kan behandles med zoneterapi allerede fra de er 14 dage gamle. Dog behandles for tidligt fødte senere. Zoneterapi gives som korte behandlinger, og foregår i tæt samarbejde med forældrene. Jeg synes det er vigtigt, at man tager hensyn til barnet og skaber en tryg ramme for behandlingerne. Hvis barnet ammes, er det måske en god idé at give moderen en behandling også.

Kan zoneterapi hjælpe på kolik hos spædbørn?

spædbarn med koliksmerter

Der er tale om spædbarnskolik, når et ellers rask barn har gentagne grådanfald af timers varighed, mindst 2 aftener om ugen. Årsagen til kolik kendes ikke, og anfaldene holder op igen i 3 måneders alderen. Gå til din læge og få undersøgt om det er kolik.

Zoneterapi og massage kan gives som lindring og afspænding.

Børn over 1 år

kan få zoneterapi på samme måde som en voksen. En behandling på et barn kræver, at man som behandler for lov af barnet til at nærme sig. Jeg bruger lidt tid på at lege og opbygge et tillidsforhold til barnet, så det ikke føler pres.

Måske kan jeg være heldig at behandle 10 minutter én dag, men 20 minutter næste gang. Det er dog ikke forgæves. Med tid og tålmodighed kommer der resultater. Både barnets krop og psyke har brug for tid til at ændre en situation henimod balance. Spørg gerne sundhedsplejerske eller læge om zoneterapi er en god idé.

Zoneterapi kan ikke skade dit barn.

Zoneterapi mod øreproblemer

Kan mellemørebetændelser undgåes?

I mellemøret produceres væske, som løber gennem en snæver kanal ned til svælget. Når denne kanal lukker på grund af forkølelser kan der opstå betændelse.

Gentagne mellemørebetændelser kan skade trommehinden, så det er vigtigt at kontakte lægen for en undersøgelse.

Zoneterapi kan gives som forebyggende behandlinger, der styrker barnets immunforsvar og den udrensende funktion i bihuler, øre, næse, hals.

Kan zoneterapi hjælpe børn med allergi?

Ja i nogle tilfælde kan de allergiske reaktioner dysses ned med zoneterapi. Det kræver mange behandlinger at opnå de ønskede resultater.

Påvirkningen fra pollen, svampesporer, husstøvmider og pelsdyr kan fremkalde reaktioner i immunsystemet. Der opstår rødme, irritation, ømhed og hævelse.

Zoneterapi til børn og unge kan hjælpe kroppens immunforsvar med at reagere mere hensigtsmæssigt ved mødet med disse stoffer. Denne overreaktion kan dysses ned af kroppens egne signalstoffer.

Kan man gøre noget ved børneeksem?

Ses som rødt, fortykket hududslet, der er tørt og klør. Børn kommer let til at klø i udslettet, så der kommer infektion. Udslettet ses ofte på albuer, på håndled, i knæhaserne og på anklerne. Hos små børn også ofte i ansigtet. Årsagen er ukendt, så spørg din læge til råds. Ofte foreslår lægen en fugtighedscreme med binyrebarkhormon til at smøre det med.

Zoneterapi påvirker kroppen til selv at danne binyrebarkhormon, der dæmper reaktionen i huden. Kroppens eget hormonsystem er i høj grad selv i stand til at rette op på ubalancen, især når det bliver hjulpet på vej. Zoneterapi mod vokseværk

Har dit barn luftvejsproblemer?

Det kan være vejrtrækningsbesvær, tør hoste og slimdannelse. Her kan zoneterapi være en god supplerende behandling, der støtter kroppens luftveje, lungefunktion, hjerte og kredsløb.

Lider dit barn af vokseværk?

Det er almindeligt forekommende hos børn op til 12-års alderen. Årsagen er ukendt. Det er ofte som smerter i benene, lår og lægge, især om aftenen. Med tiden går smerterne over af sig selv.

Zoneterapi kan være en god idé med lindrende massage af ben, bindevæv og som afspænding. Desuden påvirker zoneterapi til bedre søvn.

Har børn angst og depression?

Ja, hvis dit barn viser tegn som på søvn- og appetitforstyrrelser, tristhed, mangel på energi, uro, koncentrationsbesvær og indlæringsvanskeligheder. Det er tegn på en krop i stress. Søg råd hos rette fagpersoner. Spekulationer og ændringer i den unges liv eller eksamenspres kan give uro i kroppen og dårligt humør.

Zoneterapi til børn og unge kan virke dejligt afstressende, en afslappende oplevelse, der giver en presset krop et pusterum.

Find oplysning om priser her

Zoneterapi er wellness for både krop og sjæl.