Graviditet og fødsel


Evnen til at blive gravid og føde børn benævnes fertilitet.  Årsagen til at par er ufrivilligt barnløse kan være ukendt, men der er flere årsager, som man kender og behandler for. Nedenfor kan du læse om, hvordan man bruger zoneterapi mod barnløshed.
zoneterapi mod barnløshed

Infertilitet/barnløshed

Endometriose

hos kvinden er en tilstand, hvor det væv, som danner livmoderslimhinden, også findes andre steder. Denne vævstype kan for eksempel forekomme i æggelederne eller på æggestokkene. Dette gør det svært at blive gravid. Det kan også give smerter ved samleje og menstruation.

Endometriose kan behandles af læger med hormoner, smertelindrende medicin eller kirurgi, hvor man løsner aflukkede æggeledere. Således kan man forbedre chancerne for graviditet.

Zoneterapi på fødderne kan stimulere kvindens eget hormonsystem og hormonproduktion. Desuden kan zoneterapeuten behandle på punkterne, der modsvarer æggestokke, æggeledere og livmoder. Der er med denne behandling chancer for at sammenlukkede æggeledere kan åbne for passage, så æg igen kan komme ud til livmoderen.

PCOS (polycystisk ovariesyndrom)

er en tilstand hos kvinden, hvor væskefyldte hulrum i æggestokkene og ændring i kønshormonerne giver uregelmæssig ægløsning, samt et forhøjet mandligt kønshormon.  En scanning hos læge kan afsløre om infertiliteten skyldes PCOS.

Zoneterapi på fødderne kan afbalancere og styrke kvindens egen hormonproduktion. Zoneterapi gives på modsvarende punkter for æggestokke og æggeledere.

Zoneterapi over en længere periode kan i flere tilfælde forbedre menstruationscyklus og rette op på blødningsforstyrrelser.

Vaginisme

er en tilstand hos kvinden, hvor meget stærke muskelspændinger i skedens muskulatur giver problemer. Det bliver svært og måske smertefuldt at gennemføre samleje, og få foretaget gynækologiske undersøgelser.

Zoneterapi på fødderne i flere omgange kan hjælpe bækkenbunden med at slappe af og dermed lette problemerne.

Infertilitet hos mænd

skyldes ofte nedsat sædkvalitet. Der kan være genetiske defekter eller fysiske skader, der gør sædkvaliteten ringere.

Zoneterapi på fødderne kan gives til mænd med dårlig sædkvalitet. Der behandles på fodens punkter for hormonsystem, testikler og sædleder.

Zoneterapi mod barnløshed:

Inseminering

gravid mave

Inseminering foregår ved, at man afleverer en sædprøve i laboratoriet. Sædcellerne isoleres fra sædvæsken. Herefter sprøjtes sædceller op i toppen af livmoderen. Med denne metode kommer der mange flere sædceller frem til ægget end hvis de selv skulle svømme hele vejen. Det giver større chance for graviditet. Man kan udføre behandlingen i kvindens egen menstruationscyklus eller man kan vælge hormontilskud. Hormonerne påvirker til dannelse af flere æg og giver dermed større sandsynlighed for et befrugtet æg.

Zoneterapi på fødderne kan stimulere kvindens egen hormonproduktion. Således vil zoneterapi være et godt supplement til behandlingen med inseminering, der følger kvindens egen cyklus. 

IVF

IVF (In Vitro Fertilisation) kaldes også reagensglasmetoden. Flere æg udtages fra kvinden og de befrugtes i reagensglas med mandens sædceller. Det befrugtede æg dyrkes i 2-5 dage, hvorefter det sættes tilbage i livmoderen. Kvinden er efter aftale med fertilitetsklinikken i hormonbehandling inden udtagning af æg. Dermed producerer æggestokkene mere end ét æg ad gangen, og det bliver nemmere at finde egnede æg til befrugtningen.

IVF-behandlingen kan gives i de tilfælde, hvor kvinden har aflukkede æggeledere, eller når manden har dårlig sædkvalitet.

Zoneterapi mod barnløshed kan stimulere hormonproduktionen hos både kvinde og mand. Der gives behandling på punkter for hormonsystemet, samt æggestokke, æggeledere, testikler og sædleder.

ICSI

ICSI (Mikroinsemination) hvor en enkelt sædcelle sprøjtes direkte ind i et æg. Denne behandling kan tilbydes hvis IVF ikke fungerer. Det foregår selvfølgelig på fertilitetsklinikken.

Zoneterapi på fødderne i dette tilfælde er den samme som ved IVF.

Zoneterapi over en længere periode kan i nogle tilfælde forbedre menstruationscyklus og rette op på blødningsforstyrrelser.

Zoneterapi kan afspænde bækkenbunden og muskulaturen i skeden. Zoneterapi kan stimulere funktionen i æggestokke og æggeledere. Det er god afspænding før insemination. Behandling foreslås en gang om ugen især omkring ægløsning.

Ved inseminationsbehandling foreslås ½ times zoneterapi før og ½ times zoneterapi efter (behøver ikke at være lige på samme dag som inseminationen). Behandling op til tidspunktet for ægløsning og 1-2 dage efter ægløsning. Derefter pause til tidspunktet for afsluttet menstruation, hvis der ikke er befrugtning.

Sovende baby i kurv

zoneterapi-fødsel

Zoneterapi mod barnløshed kan være historien, der ender lykkeligt

Zoneterapi kan gives i forbindelse med graviditet og fødsel

Zoneterapi gives mod smerter i bækkenet, kvalme og væske i benene.

I tiden op til fødslen (fra 36. uge) kan zoneterapi blødgøre og løsne.

Fødslen kan i gangsættes med zoneterapi, som stimulerer veer. Desuden kan zoneterapi give smertelindring og hjælpe med at løsne moderkagen. Zoneterapi gives ikke før kvinden er en uge over termin.

Du kan læse mere om priser her.